De stam

Wat is dat eigenlijk, De Stam?

De STAM is een losse vereniging met 1 vaste basis: je moet minstens met 1 been in de scouts of gidsen van Keerbergen hebben gestaan, hetzij als leider, leidster, oudercomité-lid, fourier, aalmoezenier, en eigenlijk is iedereen met een staat van verdienste welkom... Ons gezamelijk verleden is de scouts van Keerbergen. Natuurlijk zijn ook aangetrouwden of samenwonenden van/met stammers welkom bij de stam.

In het scoutsjaar 1987-1988 geven de pas gestopte groepsleider Dirk de Lobel en Michel Lansbergen het startsein. Zij vormden samen met nog wat oud leiders al jaren een hechte vriendschap maar vonden het spijtig dat zoveel andere scouts- vriendschappen zouden verloren gaan. Daarom was er de wil om iedereen nog eens bij elkaar te brengen en werd er een speurtocht gestart om alle adressen te verzamelen. Een eerste activiteit werd georganiseerd: een voetbal wedstrijd op Don Bosco in Haacht.

Mits wat versterking in de stamploeg werd er een eerste kamp georganiseerd in 1993. De roemruchte STAM-TROPHY, te voet van La Roche naar Bouillon.

En we gaan maar door, vanzelf, zonder probleem. De stam van Keerbergen is één grote scoutsfamilie.

Tot binnenkort op een van onze activiteiten?

You are here: Takken Stam Wat is de Stam?